Misschien zo oud als de piramides
Knoflook (Allium sativum) is een knolachtige plant uit de narcisfamilie en verwant aan uien, prei en bieslook. De oudste vermeldingen van het gebruik van knoflook dateren uit 1500 voor Christus, uit Egypte.
Gezonde Eigenschappen van Knoflook
Knoflook heeft een bewezen cholesterol- en bloeddrukverlagend effect. Het werkt ook bacteriedodend door de aanwezigheid van allicine in knoflook. Er zijn andere effecten toegeschreven aan knoflook, maar er is geen sluitend bewijs. Knoflook is rijk aan vitamine B6, vitamine C en de mineralen Mangaan en Fosfor.
Het Gebruik van Knoflook
Knoflook is een populaire kruid in mediterrane en Midden-Europese landen en wordt zowel vers als in poedervorm (gedroogd en gemalen) gebruikt. Knoflookgranulaat is geweldig om te gebruiken in salades. Je kunt het ook aan de olie in de pan toevoegen bij het bakken van vlees, vis, wild of gevogelte. Knoflook is een kruid met een doordringende smaak en geur. De geur is effectief tegen muggen volgens onderzoek aan de...
Knoflook wordt in bijna alle culturen en keukens gebruikt. Het wordt al sinds mensenheugenis niet alleen als smaakmaker, maar ook medicinaal ingezet. Vooral bekend is dat knoflook het bloed, het hart en de bloedvaten gezond houdt. Daarnaast kan knoflook helpen om de darmen te desinfecteren. Knoflook is onder andere voordelig voor het verhogen van de insulinegevoeligheid van het lichaam. Knoflook heeft ook een positief effect op de eigen suikerstofwisseling van het lichaam en kan een verzwakte insulinewerking, evenals de balans van de bloedsuikerspiegel verbeteren.
Knoflook (Allium sativum): Knoflook behoort tot de familie van knoflookproducten, net als uien, bieslook, prei en basilicum. Knoflookgranulaat heeft een fijnere structuur dan snijdende knoflook, maar is grover dan poeder. Het granulaat is wit-crèmeachtig van kleur en heeft een sterke, doordringende, enigszins zoete geur. Knoflookgranulaat heeft een branderige, scherpe smaak.
"Wellicht al net zo oud als de piramides
Knoflook (Allium sativum) is een knolgewas uit de narcisfamilie en familie van de ui, prei en bieslook. De oudste vermeldingen van het gebruik van knoflook dateren van 1500 vC, uit Egypte.
Gezonde eigenschappen van Knoflook
Knoflook heeft een bewezen cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. Ook werkt het bacteriëndodend vanwege de aanwezigheid van allicine in knoflook. Er worden nog meer andere werkingen toegeschreven aan knoflook, maar daarvoor ontbreekt afdoende bewijs. Knoflook is rijk aan vitamine B6, vitamine C en de mineralen Mangaan en Fosfor.
Het gebruik van knoflook
Knoflook is een populair kruid in de mediterrane en Midden-Europese landen en wordt zowel vers als in poedervorm (gedroogd en gemalen) toegepast. Knoflook granulaat is prima te gebruiken in salades. Ook kun je het toevoegen aan de olie in de pan wanneer je vlees, vis, wild of gevogelte braad/bakt. Knoflook is een kruid met een d…"